Вълнуващ онлайн концерт на Християн Бистришки ще зарадва почитателите на китарата

0
460
Християн Бистришки

Вълнуващ онлайн концерт на Християн Бистришки ще зарадва почитателите на китарата на 28 януари от 21 часа. Събитието е част от VI-я Международен фестивал на китарата „Плевен 2020-2021“ и ще се излъчи на фейсбук страницата на фестивала, както и в ютюб чрез “премиерно видео”

Талантливият млад китарист е победител в петото издание на Международния фестивал на китарата „Плевен“ – в категория „Електрическа китара“, без възрастови ограничения. Християн е на 19 години и е от София. Занимава се с музика от 9-годишен, като започва с класическа китара, а след няколко години се отдава изцяло на електрическата в рок и метъл жанровете.

Сега твори под псевдонима “Xpuc” и се занимава с всичко от електронна музика и музикално продуциране до аудиоинженерство и музика за филми. Като израсъл в поколението и обществото на така наречените Internet bedroom musicians, участията му в многобройни онлайн китарни конкурси изиграват ключова роля за развитието му. На по-късен етап обаче участията му се случват и на живо, благодарение на последните три издания на Международния фестивал на китарата „Плевен“, в които участва и печели награди.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here