Христина Комаревска събра 77 стихотворения за битието и любовта в новата си поетична книга „На един дъх“

0
503
Христина Комаревска

Христина Комаревска издаде нова книга с лирика, наречена „На един дъх“. В нея са събрани 77 стихотворения, родени от размисли върху вечните теми за битието, любовта, творчеството и др. Илюстрациите в стихосбирката са картини на световноизвестния испански художник Салвадор Дали. Книгата е 12-та поред в творческия път на авторката и е посветена на първородната й тригодишна внучка Емма. Четивото е подарък и за самата поетеса, която ще отпразнува 65-годишнината си през месец март 2021 г.

„За мен изминалата така наречена „нулева година“ бе закономерна – да се спрем и да се вгледаме в себе си, да преосмислим и пресеем важните неща. Какво ще ни донесе настоящата, не знам“, споделя авторката и се надява при първа възможност да представи новата си творба пред публика.

Христина Комаревска е родена в село Одърне, Плевенско. Завършила е Руската езикова гимназия в Плевен и педагогика във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Работила е като репортер и редактор във вестници, издателска къща и телевизия. Автор е на поетични книги, сред които „Горчиво колендро”, „Забранено за влъхви”, „Жива вода”, „Боси пилигрими”, „Душа назаем”, „Шепот на раковина”, “Време за писане”, “Гонг и тишина”, “Стълба от дим”.

Член е на Съюза на българските журналисти и на Съюза на българските писатели. Носител е на награди от национални конкурси, сред които наградата на Община Плевен за поезия „Рена Попова”. Творчеството й е превеждано на чужди езици в сборници и алманаси. Живее и работи в град Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here