Марина Кацарска грабна почетната награда на журито от Международния конкурс за детско изкуство „А Healthy Planet Earth“ 2020

0
625
Марина Кацарска
Марина Миленова Кацарска

Почетната награда на журито е присъдена на 11-годишната Марина Кацарска в 11-тия Международен конкурс за детско изкуство „A Healthy Planet Earth“ 2020, организиран от природозащитна организация Frogs Are Green, NJ, USA и National Geographic. Дейността на екоактивистите, начело със Сюзан Нюман, е свързана с насочване на вниманието към земноводните, които са заплашени от изчезване, и към такива, които вече са изчезнали.

Талантливата плевенчанка за пореден път доказа огромния си потенциал за развитие с оригиналната си и впечатляваща рисунка, създадена по темата на артфорума. Марина впечатли оценяващите с колоритната си творба „С любов към Черно море“.

В конкурса се включиха 1200 деца от цял свят на възраст от 3 до 17 години. В максимум 3 творби те трябваше да представят своя поглед върху проблеми, свързани с опазването на биоразнообразието на планетата Земя. Произведенията бяха оценени от осемчленно международно жури.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here