Известният български журналист и телевизионен водещ Костадин Филипов представя дебютната си стихосбирка в Плевен

0
700
Костадин Филипов

Известният български журналист и телевизионен водещ Костадин Филипов представя дебютната си стихосбирка „На дъх от лятото“ в Плевен. Срещата с ценители на мерената реч ще е на 3 октомври 2019 г от 17,30 часа в Арт залата на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“.

Лиричните откровения са писани през последните три години и са посветени на голямата споделена и на несподелената и изпепеляваща любов. Авторът повежда читателя на едно вълнуващо пътуване през изгарящи чувства и човешки вселени. Костадин Филипов споделя, че работата му от година и половина в телевизионното предаване „Преди обед“ по bTV отваря сетивата му, за да усеща багрите на природата и чувствата на хората още по-близо. Стихотворението „На дъх от лятото“ дава име и на цялата стихосбирка, а изборът е на редакторката на книгата, изтъкнатата българска поетеса Маргарита Петкова. „Истинският Косьо не блести от малкия екран, а точно в стиховете си“, коментира тя. Автор на картината на корицата и на вътрешните графики е талантливата художничка Мирослава Захариева. 

Костадин Филипов е отдаден на журналистическата професия повече от четвърт век. Той започва кариерата си още на 13-годишна възраст в радио „ЧЛК“ в родния Велинград. Паралелно със следването си в Пловдивския университет „П. Хилендарски“, специалност „Българска филология“, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции „Канал Ком“. Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком“ – Пловдив, като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ“7“, където е водещ на новини и предаването „Дневен ред“, редактор на риалити формата „Фермата“ по bTV, а днес е редактор в предаването „Преди обед“ по bTV. Главен редактор е на информационния сайт delo.bg.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here