„Доброволци за Кайлъка“ следват мечтите си, защото те знаят пътя

0
1311
Доброволци за Кайлъка

„Доброволци за Кайлъка“ следват мечтите си, защото те знаят пътя. Това е и посланието, което ще бъде изписано върху стилизирана пеперуда зад Камерната сцена за културни събития, която създават на „Площадката на целувките“. Това са думите, които обясняват мотивацията, отговорността, удовлетворението и всичко останало, което движи група плевенчани в стремежа любимият им парк за спорт и отдих да е красив, поддържан, привлекателен.

Камерната сцена за културни прояви е почти готова.

Историята на поредното предизвикателство за групата е към своя финал. Тя разказва за това как едно напълно запустяло и приличащо на джунгла място, след десетилетия в този вид, се прероди в нещо прекрасно и съвсем ново. На призива на добротворците се отзоваха много граждани, които дариха средства за каузата. Заредени с положителна енергия, ентусиазъм и вдъхновение създателите на красота отделяха от свободното си време, за да направят алея и стъпала от червен гнайс, които като своеобразен червен килим отвеждат до полукръгла открита зала с трапецовидна сцена, боядисана в цвят „кралско дърво“.

А на такова място му прилича да приюти театрални постановки като „Крал Лир“, „Ричард III“, „Хамлет“, камерни концерти, литературни четения, всякакви други форми на творчество и изява на таланта, убедени са доброволците. В уютната му атмосфера с природен скален декор в дълбочина биха се чувствали комфортно много творци, а публиката, настанена на елегантни овални пейки ще е привилегирована да е част от неизброими бъдещи празници на изкуствата.

Мястото преди облагородяването му.

Снимки: „Доброволци за Кайлъка“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here