Плевенската Артшкола „Колорит“ с ръководител Майя Ананиева отново е сред най-успешните в света. Тя е отличена с наградите „Участник в международния пленер 2021“ и „Златна четка“ за колекция по време на 40-тото юбилейно издание на световния артфестивал „Малък Битолски Монмартър“, който се провежда в град Битоля, Северна Македония.

Най-високата индивидуална награда на конкурса – „Златна палитра“, е присъдена на възпитаниците на школата Радост Рангелова – 6 г., и Антония Христова. Радост печели престижния приз със своята рисунка „Моята котка“, а Антония – с творбата си „Портрет на момиче с очила“. И двете творби са изпълнени в техниката на сухите пастели. С „Диплом на победителя“ са отличени също две деца – Цветелин Маринов – 5 г., и Радост Радославова – 6 г .

В надпреварата участват близо 14 000 творби на деца и младежи от 453 художествени школи и училища от 33 срани от различни континенти. Световният детски артфорум в Битоля е сред най-престижните в света, а плевенската школа вече 25 години е сред победителите. Тя има своето утвърдено място и радва с уникалното си творческо присъствие.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here