Златни медалисти на Артшкола „Колорит“ получиха своите отличия на тържествена церемония в Ереван

0
283
Артшкола "Колорит"

Златните медалисти на Артшкола „Колорит“ Нина Енчева (13 г.) и Ивалина Атанасова (15 г.) се завърнаха със своите престижни трофеи от тържествена церемония, която се състоя в Ереван, Армения, информира ръководителката на Школата Майя Ананиева. Талантливите млади художнички бяха отличени за представянето си в IX-я Международен фестивал за рисунки за педиатрични пациенти, организиран от групата „Здраве и изкуство“ (NEART) в Иран – международно обединение на известни лекари от цял свят, което има благородната цел чрез изкуство да се грижи за психичното здраве на болни деца по целия свят.

Нина и Ивалина бяха придружени на церемонията от своите семейства, които съпреживяха с тях радостта им и имаха възможност да се запознаят с красотата и историческите и културните забележителности на Ереван. Всяко от наградените деца получи като подарък и свой портрет, нарисуван от ирански художник.

Всяка година победителите в международния конкурс получават своите награди по време на церемония, която се провежда в различни държави. Рисунките на отличените участват в изложби, организирани в детски отделения на болници по целия свят. Преди дни изложбата с постери на наградените творби беше показана в залите на Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен, при откриването на новия творчески сезон на Плевенската школа. Кураторът на експозицията Майя Ананиева ще я представи и в детски отделения на клиники и болници в Плевен и в страната.

През 2023 г. в конкурса за рисунка участваха деца и младежи до 18-годишна възраст, разпределени в четири възрастови групи, от 20 държави и 5 континента.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here