Магазин “Билков рай” отвори врати в детска градина “Слънце“ в град Левски

0
233
Деца

Магазин “Билков рай” отвори врати в група “Палавници” на детска градина “Слънце“ в град Левски, информират от детското заведение. По повод Световната седмица на предприемачество на “Джуниър ачийвмънт” – България и във връзка с работата по проекта „Заедно за по-добро бъдеще“ по програма “Еразъм+” на 15 ноември децата произведоха билкова сол, билково олио и арома торбички.

Целта на откритата практика беше у децата да се формират бизнес умения и предприемачески способности с екологична насоченост. По време на дейностите малчуганите приложиха на практика на специфични умения за професии в сферата на хранителната промишленост, козметиката и екологията чрез ролева игра. Усъвършенстваха взаимодействията си и  взаимоотношенията си с връстниците си и възрастните. Успяха да намерят ново приложение на природни материали и да изработят биопродукти от тях, чрез подбиране и използване на различни заготовки и рециклирани материали. Спазването на етикетни норми на поведение, общуване и възпитаване в положително емоционално отношение към многообразието от природни материали беше от първостепенна важност в дейността.

Произведените продукти децата продадоха на специални гости от Община Левски, Народно читалище „Георги Парцалев – 1901“, ДГ „Локомотив“, ОУ „Максим Горки“, СУ „Крум Попов“, ДГ „Слънце“. Със спечелените пари малчуганите заявиха желанието си да купят дърво за двора на детската градина и да организират заедно с учители и родители поход  до Крушунските водопади през пролетта. Педагогическият екип на група “Палавници“ в лицето на г-жа Габриела Костова и г-жа Катя Ганчева благодари на менторите Мария Цанкова, Илияна Танчева, Силвия Станислав, Милена Кадирова и на бизнесконсултанта Вероника Славова – еколог в Община Левски, за оказаното съдействие.  

Билковите продукти ще се предлагат и на Коледен базар пред Община Левски, който ще се проведе на 16 декември 2023 г., от 10.30 ч. до 13.30 ч.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here