Национален конкурс за нова детска песен „Музикална въртележка“ ще организира плевенското читалище “Съгласие 1869” през 2024 г.

0
256
Читалище "Съгласие"

Национален конкурс за нова детска песен „Музикална въртележка“ ще организира плевенското читалище “Съгласие 1869” през 2024 г., информираха от културния институт. Проектът ще се финансира от Национален фонд “Култура”.

„Кандидатът е с богата история като средище, което съхранява традициите и ценностите на духа. В сградата на НЧ „Съгласие 1869“ се намира най-голямата концертна зала в града с 500 места, разполага с балетна зала за репетиции на балетната школа и балетното студио, зала за народни танци; репетиционна зала, библиотека с над 220 000 тома. Развива образователна, културна и социална дейност и е сред организациите, популярни на национално ниво, които развиват любителското изкуство. Разполага с отлична материална база и доказан професионален екип за реализирането на проекта. Художественият потенциал на проектните дейности е безспорен. План-графикът е реалистичен и съобразен с индикативния срок на програмата. Целевите групи и очакваните резултати са добре разписани“, пише в заключителното становище за проекта.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here