Завидни знания и спортен хъс показаха по екопроект ученици от ДФСГ „Интелект“ – Плевен

0
687
ДФСГ

Ученици от ДФСГ „Интелект“ в Плевен участваха в интересни инициативи по екопроекта „ЗАедно ПЛанирамЕ В зелЕНо“, реализиран от Вероника Георгиева – студентка в СУ „Св. Климент Охридски“ и бивш възпитаник на гимназията, първенец на Випуск 2020, информират от училището. 

Активностите са в съвместно партньорство с Ротаракт клуб Плевен – Центрум и с финансовата подкрепа на Българския фонд за жените, а темата е свързана с опазването на околната среда и екологичната справедливост. Програмата включваше провеждане на викторина с въпроси от различни предметни области като География и икономика и Химия и опазване на околната среда, както и дискусия по теми, обвързани с рециклирането и актуалните проблеми за замърсяването на околната среда.

Викторината предизвика голям интерес и бурни вълнения сред възпитаниците на гимназията, които показаха знания и завиден спортен хъс. Всички участници получиха сертификати за участие и екологични подаръци. Предстои и засаждане на декоративни фиданки в училищния двор през пролетта.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here