Кръстина Кокорска - Криста
Кръстина Кокорска - Криста

В истински музикален празник на надеждата и красотата се превърна концертът „Коледно послание“, който се състоя снощи в читалище „Съгласие 1869“ в Плевен. За 14-та поредна година Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета“ – Плевен с управител доц. д-р Емилияна Конова, д.м., подари на плевенчани и гостите на града, пристигнали специално за повода, стойностно културно събитие в навечерието на Рождество Христово. 

Вълшебно украсената сцена с множество разноцветни светлини, гирлянди, огромни звезди и коледна елха създаде неповторимо приказно настроение както за многобройната публика, която с радостно нетърпение се настани в залата, така и за артистите от Плевенската филхармония с диригент Георги Милтиядов и Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева

Боряна Бешева и Даниел Меса

Вълнуващата музикална среща започна с популярния рождественски химн Joy to the world („Радост на света“), който прославя триумфалното завръщане на Христос на Земята. Магията на сцената се сля с настроението на аудиторията. Емоциите наситиха прекрасните произведения „Аве Мария“ от Дж. Качини със солист Боряна Бешева, Panis angelicus със солисти Боряна Бешева и Даниел Меса, O Tannenbaum, Adeste Fideles от Дж. Уейд със солист Даниел Меса, Валс 2 от Д. Шостакович, Memory из мюзикъла „Котките“ на А. Л. Уебър със солист Боряна Бешева, емблематичната за Коледните празници над 200-годишна песен „Тиха нощ“ от Т. Мор със солисти Виолета Боянова и Милена Йотова...

Виолета Боянова (вляво) и Милена Йотова

След този първи музикален блок, на сцената се появи, бляскава и слънчева, гост-солистката Кръстина Кокорска – Криста, която в емоционално обръщение към публиката призна, че е много развълнувана отново да е у дома, където е топло и уютно. Тя благодари на всички прекрасни участници в концерта и специално на доц. д-р Емилияна Конова, д.м., която е сред малкото меценати в Плевен, подкрепящи много творци от различни сфери на изкуството.

Криста

С талант и чар Криста пресъздаде вълнуващо солата на The Little Drummer Boy от К. Дейвис, O Holy night от А. Адам, SantaClaus is coming to town и Feliz Navidad от José Feliciano. С много аплаузи публиката приветства и чаровната Дивна Петрова от Вокална група „Арелкино“ с ръководител Виолета Боянова при читалище „Съгласие 1869“. Талантливото дете беше солистка в песента „Вълшебен ден“ по текст на Теодора Вълева и музика и аранжимент на Георги Милтиядов, автор и на всички други прекрасни аранжименти в концерта.

Дивна Петрова

Публиката аплодира на крака участниците в концерта, а след пожелания за вълшебна Коледа, красота и доброта в живота, любов, топлина, здраве и една по-добра и щастлива 2022 г., артистите изпълниха на бис The Little Drummer Boy.

Анелия Дечева

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here