И олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева подкрепиха “Мото Коледа” Плевен

0
670
Мото Коледа Плевен

И олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева подкрепиха благотворителната кампания “Мото Коледа” Плевен, която вече 10-та година подпомага лечението на деца. Зад инициативата всяка години застават изявени спортисти, творци и общественици. Чрез видеообръщения те призовават все повече хора да се включат в благотворителната кампания. През 2021 г. ръка на организаторите подадоха още футболистът Светослав Бърканичков, световният шампион по бокс от 2009 г. Детелин Далаклиев, многократният шампион по кикбокс и ММА Деян Топалски, любимецът на малки и големи бате Енчо, многократният републикански шампион по бокс и заслужил майстор на спорта Румен Мотовски, поппевицата Люси Дяковска и други известни личности.

Дарителските кутии в подкрепа на кампанията вече са 44 и са разположени в различни обекти в Плевен и областта. На 18 декември, събота, от 10 часа на площад “Възраждане” ще се проведе благотворителен базар в подкрепа на кампанията.

Всяка година “Мото Коледа” Плевен започва с подготовка месеци преди празника, а кулминацията е на 25 декември, когато мащабно шествие на мотористи, облечени като Дядо Коледа, ще премине през целия град и ще зарадва с добрата си енергия плевенчани и гостите на града. Участниците в инициативата посещават всички домове за деца в неравностойно положение и носят усмивки, подаръци и коледно настроение.

“Горди сме, че бизнесът, интелигенцията, спортистите от града ни и повечето плевенчани застават зад нас и каузата ни. Успяхме да спечелим доверието и сърцата на съгражданите ни и всяка година средствата, които кампанията събира, са все повече, благодарение на общите ни усилия. Средствата даряваме на деца, които имат нужда от лечение, операция или рехабилитация и за чиито семейства необходимата сума е непосилна. Кампанията и шествието ни с годините се превърнаха в традиция, която трепетно се очаква от малки и големи. Вярваме, че всяка детска усмивка си струва борбата и усилията, знаем, че заедно можем повече!”, убедени са добротворците.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here