Затлъстяването като здравен проблем ще е основната тема на Плевенските ендокринологични дни 2023

0
413
УМБАЛ

Основната тематика на пролетната научна среща “Плевенски ендокринологични дни” 2023 ще е „Затлъстяването като здравен проблем”. Форумът се организира за 12-ти път от Клиниката по ендокринология с ръководител доц. Катя Тодорова при УМБАЛ „Д-р Г. Странски” – Плевен, и от Медицинския университет – Плевен. Събитието ще се проведе на 16 и 17 юни, в зала “Амброаз Паре” – ТЕЛЕЦ, в Медицинския университет – Плевен.

В програмата са включени 15 лекционни презентации на видни български професори, доценти и млади учени, които в рамките на два дни ще разгледат проблема от различни фокуси: патофизиология, клиника, диагностика, терапия и бъдещи перспективи.

Освен това, по традиция ще се обсъждат и други актуални проблеми в областта на ендокринологията, като специално място ще бъде отделено на „горещите” точки в диабетологията и тиреоидологията – с насока за превенция и лечение. Ще се дискутират и перспективите на съвременните терапии в светлината на съвременните препоръки. Обширността на темите предоставя възможност за по-широк обхват и по-задълбочен подход в  изложенията на лекторите, които са с изключително богат научно-изследователски и клиничен опит.

Организаторите вярват, че научният форум ”Плевенски ендокринологични дни” 2023 ще спомогне за поддържане и обогатяване на професионалните знания, опита и квалификацията на всички участници.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here