Плевенчанката Галина Мирчева закупи и дари 10 трибагреника в подкрепа на Националната дарителска кампания за изграждането на Пилон „Рожен“

0
970
Галина Мирчева
Галина Мирчева дари трибагреник на кмета Георг Спартански.

Плевенчанката Галина Мирчева е закупила 10 трибагреника в подкрепа на Националната дарителска кампания за изграждането на Пилон „Рожен“. Днес едно от знамената беше дарено на Община Плевен в лицето на кмета Георг Спартански, друго беше предоставено на Данаил Цолов, директор на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – Плевен, а останалите ще бъдат подарени на няколко училища в града, информират от пресцентъра на местната власт. Галина Мирчева е млада фермерка, която се връща в родината от Испания и създава собствено животновъдно стопанство в село Петърница, където отглежда около 900 овце.

Георг Спартански благодари за жеста на Галина Мирчева при посещението й в Община Плевен днес и я увери, че самият той ще участва с лично дарение за каузата.

Българските трибагреници са част от Голямото Роженско знаме от 2019 г., разкроено на 11 100 по-малки знамена – те в момента са в продажба и със средствата ще бъде подпомогната Националната дарителска кампания за изграждането на Пилон „Рожен” в Родопите. Инициативата за изграждане на монумент на българското знаме е на фондация „Наследство в бъдещето“ и се реализира чрез Националната дарителска кампания „България заслужава!“ под патронажа на президента Румен Радев. Проектът за изграждането на Пилон „Рожен“ продължава и намира все повече последователи. Много български фирми ще осигурят като дарения суровини, материали, транспорт, техническа и логистична помощ за 111-метровия монумент на българското знаме. Съпричастност към родолюбивата кауза изразиха и редица видни общественици, спортисти, учени, успешни представители на различни професии.

Новият Паметник на Обединението – Пилон „Рожен“ ще бъде официално открит на 13-ти юли 2023 г. Пълна информация за инициативата може да се намери на www.pilon.rozhen.bg, като през сайта може да се направи и дарение за каузата.

Галина Мирчева дарява трибагреник на Данаил Цолов, директор на Северняшкия ансамбъл.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here