Започва Националният конкурс „Урок по история – покажи ми България” за най-добра фотография на исторически паметник

2
482
Знаме

Първото издание на Националния конкурс „Урок по история – покажи ми България” 2023 за най-добра фотография на исторически паметник започва днес, 10 януари 2023 г. Организатори на проявата са Сдружение „Усмивка“ – Бургас и Община Бургас. Инициативата е посветена на Националния празник на България – Трети март.

Конкурсът е за деца и младежи от 5 до 15-годишна възраст, които могат да се включат със своя фотография, направена пред исторически паметник, или с композиция, свързана с историческото минало на България.

“На гърба на снимката опишете какво знаете за този паметник и как той е свързан с миналото на вашето родно място. Покажете на всички, че обичате своят роден край и познавате миналото му”, уточняват организаторите на конкурса.

Снимките трябва да са с формат А 4 (или по-голям) и ще се състезават в две категории: 1. Индивидуална снимка на дете, ученик или младеж пред исторически паметник и 2. Масова снимка на групи по интереси, състави или класове пред исторически паметник.  

Всеки, желаещ да се включи в конкурса, трябва да изпрати фотография (индивидуална или на класа) до 20.02.2023 г. на адрес Бургас, ул. „Янко Комитов“ 4, Митка Георгиева за Сдружение „Усмивка“ – за участие в конкурса „Урок по история – покажи ми България” 2023 г.

Освен подробна информация за историческия паметник и историческото събитие, с което е свързан, е необходимо да се спомене авторът на фотографията, класът, училището му, класният ръководител, градът, както и телефон и имейл на родителя. Трябва да се уточни и в коя категория се състезава фотографията.

Снимките ще бъдат оценявани от жури, като победителите ще получат награди. Всички участници в конкурса ще получат по имейл електронни грамоти, а учителите – електронни сертификати.

След приключване на конкурса фотосите ще бъдат представени в изложба, организирана съвместно с Община Бургас.

За контакти: 0988 753 171.

2 Коментара

  1. Здравейте ! Снимка със забележителност само от родно място се приемат или може от друго населено място ?

    • Здравейте, свържете се с организаторите за информация. Хубав ден! 🙂

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here