Започна записването за участие в 50-то юбилейно издание на лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на военноисторическите музеи“

0
116
Лекоатлетическа щафета и крос

Юбилейното 50-то издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе на 1 март от 12.00 часа. Организатор на проявата е Община Плевен със съдействието на плевенски лекоатлетически клубове. Събитието е част от Спортния календар на Общината за 2024 година и е в програмата за честванията на Националния празник на Република България – 3 март, в Плевен.

В щафетата имат право да участват отбори от общински и държавни училища на територията на Община Плевен. Отборите за лекоатлетическата щафета се формират от четири възрастови групи за момчета и момичета (4-5, 6-7, 8-9, 10-12 клас). Щафетите са от четири поста, стартът и финалът са на площад „Възраждане“ пред Параклиса-мавзолей „Св. Георги Победоносец“. За двете по-малки възрастови групи маршрутът е в Градската градина – с обиколка на Мавзолея, по-големите участници ще бягат до паметника на Четвърти плевенски пехотен полк и обратно – отново с обиколка на Мавзолея преди финала на пл. „Възраждане“. Призьорите в щафетите ще получат купи и медали, осигурени от Община Плевен.

Най-малките – до 10 години, могат да се включат в миникрос с обиколка на Мавзолея и паметника на Васил Левски. 

Масовият крос се очаква да стартира около 13.30 часа от пл. „Възраждане“. Маршрутът от 4 км включва Градска градина, паметник на Четвърти пехотен полк, Исторически музей, бул. „Скобелев“, паметник „Майка България“, Скобелев парк, обиколка на Панорама „Плевенска епопея 1877“ и обратно по същия маршрут до финала пред Мавзолея.

Заявки за участие в щафетата по възрасти и пол и в кроса се приемат на e-mail: sport@pleven.bg или в Община Плевен, стая № 40, до 13.02.2024 г. Записване за участие в кроса се допуска и преди старта от 10.30 до 11.30 ч.

Техническа конференция с водачите на отбори за щафетата ще се проведе на 1 март от 10.00 ч. в Актовата зала на Община Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here