Лектори от 6 държави ще се включат в Международното изложение-договаряне „Пчеларство“ 2024 в Плевен

0
210
Мед

Международното изложение-договаряне „Пчеларство“ 2024 отваря врати в Плевен. Събитието ще е на 8 февруари, четвъртък, от 10:00 ч., в търговския център „Мания тауър“. Организатори на 21-то издание на форума са Областният пчеларски съюз – Плевен, и „Партнерс експо“ ООД, с подкрепата на Община Плевен и Областна администрация. По традиция изложението се провежда в навечерието на деня на Свети Харалампий Чудотворец – закрилник на пчеларите и проводник на Божията благодат над пчелния мед.

Очаква се в изложението тази година да се представят над 100 фирми и организации от различни държави. Ще бъдат показани пчеларски инвентар и оборудване, козметика, пчелни продукти, напитки, научна литература и др. Съпътстващата програма включва презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството. Поканени са лектори от Германия, Италия, Полша, Сърбия, Румъния и България, които ще представят своя опит, технологични новости и научни изследвания.

Изложението ще продължи до неделя, 11 февруари, когато ще бъдат връчени отличията „Крило на успеха“ и „Най-проспериращ млад пчелар на България 2023“. 

Информация: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here