Зам.-областният управител на Плевен Александър Трайков участва в откриването на новата учебна година в СУ „Георги Бенковски“

0
155
СУ

Заместник-областният управител на Област Плевен Александър Трайков участва днес в откриването на новата учебна година в Спортното училище „Георги Бенковски“ в града, информират от Областна администрация.

„Радостен съм от факта, че 53 години след откриване на първото спортно училище в България продължавате да пишете историята на училището в настоящето, а бъдещето предстои, каза в приветственото си слово той и не скри задоволството си от факта, че в първия ден на новата учебна 2022 – 2023 година е сред настоящи и бивши възпитаници на училището.

Трайков сподели, че самият той е възпитаник на Спортното училище. „Това си остава моето училище, което съм завършил  преди почти четвърт век. Училището е основна стъпка в живота. Нашето Спортно училище е мястото, където изпитваме първите радости от победите си, а понякога се опитваме да скрием горчивите сълзи от поражението. Училището ни учи да преодоляваме трудностите и да не спираме дотук.

Днес вие, скъпи ученици, сте част от тези, които пишат историята на българските олимпийски, световни и европейски рекорди“, каза още в словото си заместник-областният управител и отправи следния призив: „Нека никога не угасва у вас искрицата, която ви е запалила по вашия спорт. Не спирайте да усъвършенствате таланта, който имате, за да достигате целеустремени до успеха!

Трайков пожела успешна нова учебна година, изпълнена с безброй медали и успехи. На директорката на училището Марияна Костова той връчи изискан букет червени гербери с българския трикольор.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here