Зам.-министърът на отбраната Теодора Генчовска ще открие Международната курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“

0
310
ВВВУ "Г. Бенковски" - Д. Митрополия

Заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска ще открие първата Международна курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, на 27 март, в 9,30 ч. Събитието ще се проведе в периода 1-6 април 2023 г., като негов организатор е висшето училище.

На откриването са поканени областният управител на Област Плевен Иван Петков, кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Събитието има за цел да обогати знанията за сигурността и отбраната на курсантите и офицерите, както и да подобри сътрудничеството между държавите участници. Очаква се форумът да заздрави изградените международни партньорства и да доведе до повишаване на обмена на курсанти, студенти и преподаватели между участниците.

Срещата е и мост към бъдещи съвместни проекти по различни програми, научни изследвания и разработки в сферата на отбраната и по-специално в авиацията.

В Международната курсантска седмица ще се включат 12 академии и университети с 34 чуждестранни участници (курсанти, студенти и придружаващи офицери) и 7 български курсанти. Във форума ще участват представители на България, Чехия, Гърция, Полша, Португалия, Румъния, Испания, САЩ.

Предвидени са презентации, представяне на академиите, посещения на културни и исторически забележителности в Плевен и Велико Търново, както и представяне на летателното обучение, провеждано във ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия.

Информация: ВВВУ „Г. Бенковски“ – Долна Митрополия

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here