Националното турне „Мелодия на годината се завръща” започва от Плевен

0
653
Мелодия на годината

Националното турне „Мелодия на годината се завръща” ще започне от Плевен. Концертът ще е на 26 юни 2023 г., в Летния театър в парк “Кайлъка”, от 20,30 ч.

Великите гласове на България ще представят в над 20 града най-големите хитове на златната попмузика. Спектакълът е създаден от едни от най-обичаните песни от репертоара на Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Милена Славова, Данчо Караджов, Стефка Берова, Христо Кидиков, „Трамвай №5”, Владислав Славов и др. Десет изпълнители се обединяват, за да съхранят и предадат на новите поколения образците на българската попкултура.

Те са носители на множество награди от легендарната класация. Точно преди 50 години Маргарита Хранова печели конкурса “Мелодия на годината” с нейната прекрасна „Далечна песен“ (1973 г.), Орлин Горанов грабва голямата награда през 1988 г., група „Сигнал” са единствената рок група, която е печелила „Мелодия на месеца” цели 14 пъти, всички изпълнители са многократни финалисти на класацията през 60-те, 70-те и 80-те г.

Водещ на турнето ще бъде Владислав Славов – той е водещ и на новия телевизионен формат, който стартира тази пролет. С особено вълнение и сантимент се очаква концертът във Велико Търново, който ще бъде специално заснет и излъчен.

Меломаните помнят грандиозните финали на класацията „Мелодия на годината” тъкмо в старопрестолния град, а завръщането на любимите им изпълнители на знаковото място за бляскавите празници на българската естрада е събитие.

Турнето ще обиколи над 20 града в България, а финалът ще е грандиозен концерт в Зала 1 на НДК. Първите дати са: 26 юни – Плевен, 27 юни – Русе, 28 юни – Пловдив, 29 юни – Стара Загора, 5 юли – Велико Търново, 15 юли – Бургас, 26 юли – Варна, 27 юли – Добрич.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here