Красимир Ташев ще подреди изложба с икони в Къщата на художниците в Плевен

0
500
Красимир Ташев

Красимир Ташев ще подреди изложба с икони в Къщата на художниците (ул. „Димитър Константинов“ 17) в Плевен, на 31 март 2023 г. Експозицията ще бъде открита в 17,30 часа.

Плевенският автор ще представи десетки свои работи. Той се занимава с реклама и дизайн, а иконите са негова голяма любов. Те са зографисани според православния канон, като е използвана класическа технология – върху дървена дъска с темперна боя.

Творбите му закрилят христински домове, както в България, така и в чужбина. Красимир Ташев има много участия в общи изложби, а първата му самостоятелна експозиция беше през февруари 2020 г. в Творителница „О`Писменехъ“ в Плевен.

Художникът е роден на 24 април 1959 г. Завършва средно образование във Втора смесена гимназия „Анастасия Димитрова“. Любовта му към рисуването го съпътства от ранна детска възраст през целия му живот и се превръща и в негово професионално занимание – първоначално 15 години е в Художественото ателие на общинска фирма, а впоследствие преминава в частния сектор, където се занимава с книгоиздаване, реклама и графичен дизайн.

Красимир Ташев
Красимир Ташев

Снимки: „Духът на Плевен“ – архив

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here