Всички музикални институти в Плевен обединиха творческите си енергии в концерт за 6 септември

0
829
Георги Милтиядов

Всички музикални институти в Плевен обединиха творческите си енергии в концерт за 6 септември – Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Плевенска филхармония, Общински хор „Гена Димитрова“, квартет „ГеоМарЧаЛо“, Биг Бенд Плевен и хорът към Северняшкия ансамбъл „Иван Вълев“ поднесоха на многобройната публика емоционална и вдъхновяваща програма. Организатор беше Община Плевен.

Подходящо беше избрано и мястото на събитието – естествената сцена под паметника „Майка България“. Всяко от изпълненията беше посрещнато с бурни аплодисменти от публиката. Прозвучаха парчета от репертоара на квартета „ГеоМарЧаЛо“, класически произведения и обработки на народни песни, като „Девойко, мари, хубава“ и „Вечеряй, Радо“.

Талантливият 21-годишен музикант Георги Милтиядов разкри пред публиката нови, неподозирани страни от многоспектърния си талант. Освен, че беше автор на аранжиментите, оркестрациите и обработките на произведенията в концерта, той се изяви и бединиха твокато диригент, пианист солист и певец, което беше оценено подобаващо от зрителите. Финала на концерта сложи химнът на Р България, чието емоционално въздийствие беше засилено от многоцветна заря. Водещ на вечерта, с която Плевенската филхармония отпразнува и 66-я си рожден ден, беше актьорът Камен Воденичаров.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here