Впечатляващ концерт-спектакъл подари на многобройните си почитатели в Плевен Общински хор “Гена Димитрова”

0
500
Хор
Марияна Арсенова и Александър Мутафчийски

Впечатляващия концерт-спектакъл “Музикално шоу с усмивки” подари на многобройните си почитатели в Плевен Общински хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и корепетитор Мариана Мирчева. Публиката изпълни до краен предел залата на Драматично-куклен театър “Иван Радоев” – Плевен снощи, за да преживее вълнуващо пътешествие в бляскавия свят на оперетата и мюзикъла.

Марияна Арсенова

Прозвучаха арии и ансамбли от оперетите “Царицата на чардаша” и “Графиня Марица” от И. Калман, „Граф фон Люксембург” и “Веселата вдовица” от Ф. Лехар, “Орфей в Ада” от Ж. Офенбах и мюзикълите “Йосиф и неговата пъстра дреха” от А. Л. Уебър, “Магьосникът от Оз” от Х. Арлън, “Моята прекрасна лейди” от Ф. Лоу и др.

Боряна Бешева и Даниел Меса

С добро настроение, интензивен заряд на позитивни емоции и ярък артистизъм изпълнителите отправиха своите важни послания към публиката: да приемаме нещата в живота откъм светлата им страна, да се забавляваме, да обичаме, да творим добро и да се усмихваме повече, защото времето ни на Земята е кратко и не бива да пропускаме нито миг, за да бъдем щастливи и благодарни за всичко, което имаме.

Виолета Боянова

Специално участие в спектакъла имаха солистите на Националния музикален театър “Стефан Македонски” – София, Марияна Арсенова и Александър Мутафчийски, който освен това беше автор на сценария и режисурата. Двамата изпълнители очароваха многобройните си почитатели в Плевен с чудесно поднесените си солистични и дуетни изпълнения и прекрасната им артистична интерпретация на сцената, за което бяха възнаградени с нестихващите аплодисменти на публиката.

Своите звездни мигове на сцената имаха и добре познатите и много обичани солисти от Плевен Боряна Бешева, Виолета Боянова, Даниел Меса и Валери Цолов, които също изградиха убедителни артистични образи със своите музикални превъплъщения и спечелиха за пореден път възхищението и сърцата на зрителите.

На преден план, от ляво надясно: Даниел Меса, Валери Цолов и Александър Мутафчийски

Много красота и финес добавиха към общото звучене на концерт-спектакъла талантливите танцьори от Балетното студио с ръководител Маня Николова при читалище „Съгласие 1869“. 

“Тази вечер в Плевен “Музикално шоу с усмивки” беше феерия от музика, танци, светлина, настроение и красота! Препълнен салон и нестихващи аплодисменти!!! Благодаря на всички за голямата емоция! За мен бе чест и удоволствие! ТАКА СЕ ПРАВИ!!!”, коментира след финала на събитието Александър Мутафчийски. Той благодари от сцената на всички участници в концерта за всеотдайността и професионализма им и си пожела нови срещи с плевенската публика.

За артистичното осветление и звука на представлението се погрижи фирма “Рули”.

Мъжки състав от Хор „Гена Димитрова“
Александър Мутафчийски и дамски състав от Хор „Гена Димитрова“
Балетно студио при читалище „Съгласие 1869“

Снимки: RULI

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here