Военните формирования от Плевенския гарнизон ще отбележат тържествено своя празник

0
351
Паметник на Четвърти пехотен полк

Военните формирования от Плевенския гарнизон ще отбележат тържествено своя празник – 16 април. На този ден, преди 110 години, Четвърти пехотен плевенски полк, който е част от Девета пехотна плевенска дивизия, бележи славна победа в боевете при Акалан в Балканската война и тази дата е възприета за празник на полка и Плевенския гарнизон.

В 10:00 ч. днес командирите на военни формирования от Плевенския гарнизон ще поднесат цветя на паметника на Четвърти пехотен плевенски полк в Градската градина в Плевен, а час по-късно пред паметника на Девета пехотна плевенска дивизия на площад „Свобода“ ще се състои ритуалът по отбелязване на славната годишнина.

В честването ще участват представителни части от ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия: в.ф. 22160 , в.ф. 38220 и 12 Авиационна база. В знаменната група ще се включат и знамената на военно-родолюбивите организации.

Свещеници от плевенските храмове ще отслужат молебен за здраве. Военнослужещи и представители на военно-родолюбивите организации ще бъдат наградени за постиженията си по случай празника.

Командването на Плевенския гарнизон е отправило покана за участие в празника и към възпитаниците на ИНУ „Христо Ботев“, ОУ „Д-р Петър Берон“, СУ „Иван Вазов“ и Спортното училище „Георги Бенковски“.

В събитието ще участва и Общинският духов оркестър.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here