Ученици от НУИ “П. Пипков” – Плевен се представиха достойно на Националния фолклорен конкурс „Дунавски славеи“

0
527
НУИ
Отличените ученици с преподавателя по кавал Владимир Величков (вдясно) и директора на НУИ "Панайот Пипков" - Плевен, Румен Тодоров.

Ученици от НУИ “Панайот Пипков” – Плевен се представиха достойно на Националния фолклорен конкурс „Дунавски славеи“, който се проведе в на 11 и 12 март в три зали на Доходното здание в град Русе. Събитието се организира от Община Русе и Общинския детски център за култура и изкуство и в него се включиха над 500 деца и младежи от цялата страна.

Плевенските таланти се върнаха от престижния форум с много награди. Антония Гъркова (10 клас, гъдулка) спечели втора награда и едногодишна стипендия по Програмата за закрила на деца с изявени дарби на Министерството на културата. Славян Мацев (9 клас, гъдулка) е отличен с трета награда и едногодишна стипендия по същата програма. Павлос Пенковски (8 клас, гъдулка) е с втора награда, а Даная Георгиева (6 клас, гъдулка) е с поощрителна награда.

Петокласниците гъдулари Маргарита Караиванова и Мартин Николов са съответно с трета и поощрителна награди. Преподавател по гъдулка на отличените таланти е Борислав Иванов.

Възпитаниците на преподавателя по кавал Владимир Величков също се откроиха сред сериозна конкуренция: Матей Караджинов (7 клас) заслужено спечели първа награда и целева стипендия от Министерството на културата, а Георги Дамянов (6 клас) е с трета награда и целева стипендия от Министерството на културата. Двамата кавалджии спечелиха и първа награда в категория камерни еднородни състави.

Симеон Дереков (5 клас, гайда), ученик на Красимир Кондов, спечели престижната първа награда в своята възрастова група.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here