Майсторски клас на Джейлян Демирев и концерт на “Северняците” предизвикаха огромен интерес в Белград

0
975
Северняците

Майсторски клас на Джейлян Демирев и концерт на “Северняците” предизвикаха огромен интерес в Белград. Събитията се състояха в периода 9-11 март и са по повод 10-годишнината от приятелските отношения между България и Културното дружество “Свети Сава” – Белград, с ръководител Драгана Миркович, която отправя специалната покана за участие в празника към плевенчани.

Още с пристигането си в Белград бяхме приети от Н. Пр. Петко Дойков, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Сърбия. Срещата премина в приятни разговори и много снимки. На 10 март разгледахме доста забележителности, между които Музея на илюзиите, Музея на Никола Тесла, Сръбския парламент, Кралския дворец. В парламента бяхме много добре посрещнати и придружени от негов служител, който ни разказа много детайлно историята на институцията и на самата сграда, която е изключително красива. В Белия дворец, който беше невероятен, имахме огромния късмет принц Александър II Караджорджевич и съпругата му Катарина да са там. Не беше предвидена среща с тях, но те ни посрещнаха много топло и сърдечно и се снимаха с на”, сподели за “Духът на Плевен” емоционални моменти от гостуването в Сърбия Джейлян Демирев.  

„Северняците“ в Белия дворец – с принц Александър II Караджорджевич и съпругата му Катарина.

Майсторският клас, който той провежда на следващия ден за свои колеги хореографи и танцьори от Сърбия, предизвиква много голям интерес, а те, по думите му, се справят “блестящо”.  Същата вечер е фолклорният празник, в който участват ръководените от него танцьори от Клуб “Северняците”, още две български фолклорни групи, седем състава от Гърция и един от страна на домакините от Сърбия.

“Северняците” се представиха блестящо, за което им благодаря. Благодарни сме и за поканата за участие в този чудесен фолклорен празник на Драгана Миркович от Културното дружество “Свети Сава” – Белград!”, сподели още Демирев.

Майсторски клас на Джейлян Демирев и участниците в него.
Майсторски клас на Джейлян Демирев и участниците в него.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here