Воденият от Милен Кукошаров Windharmonium Ensembe започва минитурне в страната от Плевен

0
111
Windharmonium Ensembe

Воденият от Милен Кукошаров Windharmonium Ensembe ще представи авторската музика на композитора по време на минитурне, което започва от Плевен. Първата музикална среща на състава с публиката ще е на 19 октомври, от 19 часа, в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“.

Windharmonium Ensembe включва музикантите Николета Хайтова – флейта, Мартин Ташев – тромпет, Димитър Льолев – саксофон, Велислав Стоянов – тромбон, Милен Кукошаров – пиано, Борис Таслев – контрабас, Атанас Попов – ударни.

„Windharmonium е нещо между механично изобретение и музикален инструмент, изобретение на моята фантазия. Ще кажете, че той е нещо като латерна, но не е съвсем така. Това е устройство, което е едновременно механично, но и живо. Със собствена душа, история, живот и най-важно, Той произвежда и възпроизвежда музика по собствено усмотрение и воля. Ние със скъпите ми колеги, ще се опитаме да бъдем просто проводник на неговите вълнения”, споделя Милен Кукошаров.

Другите концерт в страната ще са в Бургас на 27 октомври, в Пловдив на 12 ноември и във Варна на 26 ноември.  

Концертите се осъществяват с финансовата подкрепа на Министерство на културата и логистичната подкрепа на Сдружение “Брас асоциация”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here