Виртуална изложба „Настроения“ на художника Драгомир Райчев представя Къщата на художниците в Плевен

0
986
Драгомир Райчев
"Жертвоприношение"

Виртуална изложба „Настроения“ на художника Драгомир Райчев представя на страницата във Фейсбук Къщата на художниците в Плевен. Експозицията е от 24 маслени платна и трябваше да бъде открита в началото на месец април, но при създалата се ситуация това е единственият начин да стигне до публиката.

„Настроение“ – 2

„Картините на Драго Райчев ни докосват със своята изчистеност, светлина, особен колорит, който е разпознаваемо Райчевски. Излъчване, което ни изтръгва от крещящото и дразнещо ежедневие, пенася ни в един спокоен свят, в който ще съпреживеем цялата природа – с морето, реката, сезоните; един прозорец към мирозданието, в което всичко съществува като послание – и Ной, и звездобройците, и луната, но и вкаменелостите, жертвоприношението, следите по пясъка, сърцето на морето, рибите“, споделя Татяна Любенова, уредник на галерията.

„Настроение“

Драгомир Райчев създава модерна живопис. В нея липсва наивизмът, но в замяна на това картините му носят философски внушения, които обогатяват нашето усещане за света, материята и духа, добавя тя.

Драгомир Райчев е роден през 1963 г. в Плевен. Средното си образование завършва в Троянското художествено училище, специалност “Битова керамика”. Висше образование получава във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”- гр. В. Търново, педогогическа специалност. Член е на Групата на плевенските художници от 1997 година.

„Настроение“ – 1

Участвал е в групови изложби в София, Варна, Бургас, В. Търново, Троян, Русе, Ловеч и др.; в национални и международни изложби, във всички издания на Бианале на малките форми в Плевен, както и в изложбите на Алианс България. Създател е на групата “Великден”, член е на творческото движение “Аrt in action”. Имал е самостоятелни изложби в София, Плевен, Ловеч, Пловдив, Долни Дъбник и др. Работи в областта на графиката, живописта, илюстрацията, стенописа. В момента той е преподавател в Професионалната гимназия по селско стопанство в Долни Дъбник.

„Бели Искър“
„Камчия“-2
„Котва“
„Луна“
„Лято“
„Море“
„Пролет“
„Прозорец“
„Следи по пясъка“
„Великден“
„Вълна – 2“
„Звездобройци“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here