Веско Ешкенази и Плевенската филхармония ще гостуват в Русе и Силистра с концерта „Годишните времена“

0
225
Веско Ешкенази

Маестро Веско Ешкенази, концертмайсторът на Кралския Концертгебау оркестър, и Плевенската филхармония представят отново любима музикална програма в България – забележителните музикални цикли „Четирите годишни времена” от Антонио Вивалди и „Четирите годишни времена” от Астор Пиацола. Първата музикална изява ще е днес, 18 юли, в Доходното здание в гр. Русе, а утре програмата ще бъде представена в Драматичния театър „Сава Доброплодни” в гр. Силистра

Интересният проект съчетава изящната и поетична музика на А. Вивалди, която разказва за природата – написана в началото на XVIII век в Италия, и забележителният танго цикъл на А. Пиацола с мотиви от Вивалди и вдъхновен от Буенос Айрес – богата на страсти и емоции музика, на светлина и мрак, на любов и омраза, сътворена в средата на XX век в Аржентина.

Двете произведения ще бъдат поднесени по един различен начин по време, като едноименните сезони от двамата композитори ще бъдат изпълнени последователно – своеобразна музикална симбиоза, грабваща и вдъхновяваща публиката.

Концертите на именитият цигулар са изпълнени с много красота, лично отношение към публиката, емоция и финес при всеки тон, изсвирен на изключителната „Гуарнери дел Джезу“ цигулка.

В лятната си програма с музикантите от Плевенската филхармония маестро Веско Ешкенази планира и други концерти у нас. В музикално партньорство с виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и под диригентството на маестро Георги Милтиядов продължава националното турне „В света на музиката” в Монтана (24 юли), Созопол (31 юли), София (03 август),с. Дебнево – Jam on the river (05 август), Горна Оряховица(04 септември). В София тази програмата ще бъде изпълнена за втори път – въпреки че концертът е чак в началото на следващия месец, зала „България“ отново е почти разпродадена.

Концертите са част от юбилейния 70-годишен сезон на Плевенска филхармония.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here