Венелин Георгиев от СУ „Пейо Яворов“ в Плевен спечели първа награда за поезия от национален конкурс за 24 май

0
414
Венелин Георгиев

Венелин Георгиев от СУ „Пейо Яворов“ в Плевен спечели първа награда за поезия (възрастова група I-III клас, направление “Поезия”) от Националния конкурс „Върви, народе възродени, към светла бъднина върви!”, посветен на 24 май. Организатор на проявата е Центърът за подкрепа на личностното развитие в град Мизия.

Младият автор от Плевен впечатли журито със стихотворението си, посветено на най-светлия български празник. Венелин е член на Клуб 2021 на проекта „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“ за постижения в сферата на математиката. Това не е първата награда за третокласника в подобна инициатива. През април 2022 г. той спечели трето място и в Националния конкурс за детско и ученическо творчество на тема „Заедно да опазим гората“, организиран от Природен парк „Сините камъни“ – Сливен.

В настоящата надпревара право на участие имаха всички деца от подготвителните групи на детските градини и ученици от I до ХII клас, разделени в няколко възрастови групи. Младите таланти се изявиха в две направления: “Поезия” и “Рисунка”.

Целта на конкурса е да се приобщят децата към непреходното дело на Светите братя Кирил и Методий, да изразят по свой начин преклонението си към първоучителите и към своите учители, поясняват организаторите.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here