Вечният блусар Васко Кръпката ще празнува Международния ден на бирата с почитатели в Плевен

0
1161
Васко Кръпката

Вечният блусар Васко Кръпката ще празнува Международния ден на бирата 7 август с почитатели в Плевен. Любезни домакини на нестандартното събитие ще са чаровните дами от кафене „Бордо“ (ул. „Сан Стефано“ 14).

За него казват, че е един от малцината българи, които могат да разкажат блус история на негрите край Мисисипи. С честно сърце и добра душа той не спира да пее за спецификите на нашия живот – тук, в България, и да твори изкуство, което носи надежда, въпреки всичко.

Като истински почитател на бирата, Васко Кръпката кани плевенски приятели да попеят и да отбележат заедно празника. Международният ден на пенливата напитка има милиони фенове по целия свят и се празнува в първия петък на месец август от 2007 г., когато е създаден в Санта Крус, Калифорния, САЩ.

Оттогава до днес обединява почитатели в 50 държави на 6 континента, а основната му цел е да събира приятели и да носи радост. „И така: каним ви да пийнем по бира с Васко и да отпразнуваме този ден!“, призовават организаторите на празника в Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here