Елизабет Захариева от Плевен е лауреат на Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2019 година

0
936
Елизабет Захариева

13-годишната Елизабет Захариева от Плевен е лауреат на Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2019 година. Тя се наложи в категория „Изкуства“, V-VIII клас, със забележителните си постижения в областта на поп, джаз и народното пеене. Нейни подгласнички, с които стигна до финала, са Бетина Бонева от Варна (танцово изкуство), и София Иванова от Варна (флейта и класическо пеене).

През 2019 г. Елизабет спечели общо 5 Гран при, 11 първи места, 4 втори и 1 трето място. Участва в конкурси в Италия, Малта (МФ „Golden voice“), Македония (МФ „Art in experience“), Молдова (МФ ”Constelatia Taletelor”) и България (МФ „Stars of the world“, МФ „Изгряват звезди“, МК „Речни ноти“).

Тя бе поканена лично от певеца Веселин Маринов да пее на концерта му, а той я представи на своята публика като уникален талант. На фестивала в Молдова имаше честта името й да бъде на афишите и да пее на концерта по случай откриването му, наред с известни и утвърдени изпълнители от Молдова и други държави.

Елизабет е член на Клуб 2015, Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018 на Фондация „Димитър Бербатов“. Сред интересите й са изучаване на пиано, солфеж и чужди езици.

Преди два дни талантливата плевенчанка пожъна нов бляскав успех. Този път тя покори с гласа си Холивуд и спечели бронз в направление „Вокал“ от Световния шампионат на изкуствата WCOPA. Чаровната девойка се състезава в група до 16 години, но това не й попречи да демонстрира своите многократно доказани качества в конкуренция с над 3000 участници от 60 държави.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here