Васил Антонов ще открие обновената зала на СКШ “Спартак Плевен XXI“ в читалище „Съгласие 1869“

0
450
Читалище
Читалище "Съгласие 1869" - Плевен

Васил Антонов – председател на Българска федерация по шахмат 2022, ще бъде официален гост на откриването на обновената шахматна зала на СКШ „Спартак Плевен XXI“ в читалище „Съгласие 1869“, информират от най-стария културен институт в Плевен. Събитието ще е на 17 ноември, четвъртък, от 18.00 часа. Това ще бъде първата официална проява на председателя на БФШ 2022, след като организацията получи лиценз от Министерството на младежта и спорта на 3 ноември 2022 г.

Сред мотивите на Министерството са, че в БФШ 2022 членуват най-много работещи клубове от цяла България, най-много легитимни треньори, специалисти и експерти. Издаването на лиценза е първата крачка към решаването на проблемите в българския шахмат, натрупвани през годините, смята Антонов и добавя, че му предстои много работа заедно с управителния съвет и общото събрание на Федерацията.

Гарантирам Ви, че съм с открито лице и протегната ръка към всички шахматни клубове в страната, включително и тези, които все още не са се присъединили към лицензираната федерация. БФШ 2022 е новосъздадена и поради тази причина в следващите 12 месеца не може да получи финансова помощ от държавата. Ще разчитам на Вашия професионализъм, на обичта Ви към играта, на приятели и спомоществователи”, коментира в свое обръщение в социалните медии Васил Антонов. 

Той подчертава, че предстоят важни месеци за организацията, в които решенията и действията на ръководството ще са прозрачни. . Предстоящите събития и новини ще бъдат оповестявани на на сайта на БФШ 2022.

“Вярвам в доброто ни общо бъдеще и в успехите на талантливите деца и състезатели, свързани с любимата игра”, обобщава Васил Антонов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here