Областна администрация обяви конкурс за детска рисунка на тема „Освобождението на Плевен“

0
156
Областна администрация Плевен

Областна администрация – Плевен обяви конкурс за детска рисунка на тема „Освобождението на Плевен“. Инициативата е посветена на 145-та годишнина от Освобождението на Плевен и цели да насочи вниманието на децата към историята, да съхрани и популяризира историческото наследство на България и да подбуди чувството за принадлежност към родината. Конкурсът ще провокира децата да използват разнообразни исторически и литературни извори и да пресъздадат в рисунки този героичен период от българската история.

Областният управител на Област Плевен Иван Петков изпрати официално писмо до Община Плевен, РУО, Центъра за работа с деца, с което отправи покана към учебните заведения на територията на Община Плевен за участие в конкурса и призова училищните ръководства, специалистите в центровете за работа с деца и учебните школи да популяризират инициативата, за да се включат повече ученици.

В конкурса могат да участват ученици на възраст между 11 и 19 години, разделени в две възрастови групи: от 11 до 14-годишна възраст и от 15 до 19–годишна възраст. Всеки участник има право да се представи с една рисунка по темата във формат А4 или А3, като сам избира конкретния фокус на рисунката, съобразно своите интереси и в съответствие с конкурсната тема. По отношение на техниката на изпълнение на рисунката няма поставено ограничение. На гърба на рисунката си всеки участник в конкурса трябва да изпише заглавието на творбата, трите си имена, възраст, клас, учебно заведение или школа и адрес за кореспонденция (e-mail, телефон).  

Кандидатурите за участие в конкурса „Освобождението на Плевен” могат да се подават до 2 декември 2022 г. в деловодството на Областна администрация – Плевен. В периода 5-9 декември 2022 г. постъпилите творби ще бъдат изложени в Атриума (Английския двор), намиращ се в Областна администрация – Плевен. Жури с председател областния управител Иван Петков ще класира рисунките. Победителите ще бъдат обявени на 9 декември в чест на Деня за признателност към загиналите за Освобождението на Плевен в сградата на Областна администрация. Всички отличени ще получат грамота от Областния управител и предметни награди.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here