В Кайлъка вече има красива екопътека от крепостта Сторгозия до язовирите

0
5305
Екопътека в Кайлъка

В парк „Кайлъка“ в Плевен вече има цялостна екопътека – от крепостта Сторгозия до язовирите, която минава през гора, покрай красиви скали и прекрасни карстови извори. Реализацията на вдъхновяващото начинание е на Сдружение „Приятели в приключенията“, които провокираха съмишленици да се присъединят към акциите им по почистване и привеждане на изоставеното от години трасе в подходящия вид.

Преди разчистването на терена.

Добрата новина в началото на 2020 година съобщи председателят на организацията Димитър Петров. Дейностите по облагородяване на втората част от пътеката – от Попската скала в посока хижа „Среброструй“ и от нея към язовир „Тотлебенов вал“, започнаха през есента на 2019 г, след като беше получено разрешение от от Областна администрация и РИОСВ – Плевен.

„Горди сме да заявим, че в самото начало на 2020 г. пътеката е разчистена, положена е маркировка и е съединина с изграденото по-рано от нас трасе – от крепостта Сторгозия до Попската скала. С това основните работа по пътеката приключват, но тепърва ще има допълнителни дейности, които да доведат до нейното оформяне и да я направят по-приятно място за минаване. По-късно през годината предстои поставянето и на указателни табели“, информира още Димитър Петров, който е благодарен на всички приятелите и доброволците за ентусиазма и усилията, положени при работата по разчистване на екопътеката и полагането на маркировката.

Положена е маркировка.

Добровилците са убедени, че чрез красивото екотрасе Плевен и регионът ще се превърнат в по-приветливо място за отмора и отдих сред природата, както за плевенчани, така и за гости от други населени места.

Пътеката минава почти през цялото време през красива гора.
Отстранени са паднали дървета.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here