Успешният национален формат „Тя в…“ идва в Плевен – търсят се доброволци за организацията му

0
847
"Тя в..."

Успешният национален формат „Тя в…“ скоро ще е в Плевен и се търсят доброволци за организацията му. Информационната среща трябваше да се състои на 29 март в кафене „Бордо“ в града, но в създалата се ситуация тя ще е онлайн. Ще се проведе на 5 април от 11:00 часа в платформата ZOOM. Жеаещите могат да се регистрират за участие тук: https://forms.gle/3S2jcndht7ZuVwAH8. В събитието ще участват и повече от доброволците, които вече организират формата „Тя в…“ в своите градове.

„Поемането на лична отговорност към здравето на всички около нас е важно в този момент. Нямахме търпение да се запознаем лично с всички вас, но ще го направим в бъдеще и при първа възможност. Вярваме, че всяка криза е възможност и сега е моментът да отделим повече време за дълго заслужена почивка, себерефлексия, четене на книги, рисуване и всичко, което ще ни помогне да чуем отново вътрешния си глас и да възстановим силите си“, споделят организаторите.

Популярният формат „Тя в…“ е месечно събитие, което дава възможност на момичета и жени с различни истории и професии да споделят своите преживявания, препятствия, с които са се сблъскали, и успехите, които са постигнали. Целта на срещите е да бъдат уютно пространство, в което други от присъстващите да намират вдъхновение и приятелска подкрепяща среда в следването на своите стремежи.


Как е създаден форматът?

През юни 2018 Марина Кисьова де Хеус, Елена Лулчева и Кирина Стоянова от Академия „Екатерина Каравелова“ решават да организират събитие, което дава възможност на две активни жени, които живеят в Пловдив и които не са толкова известни, да разкажат за себе си и дейността си. Наричат събитието „Тя в Пловдив“. Срещата се оказва толкова емоционално и въздействаща, че започва да се случва всеки месец, давайки дума всеки път на различни участнички. Година и половина по-късно „Тя в…“ обединява близо 20 доброволци, които редовно организират формата в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново и Сандански.

48 събития, организирани от доброволци в партньорство с местни заведения, галерии и популярни места за срещи, до момента са дали трибуна на 97 дами. Форматите са посетени от стотици хора и гледани на живо над 10 000 пъти. За краткия период, в който съществува, „Тя в…”достига до близо 200 000 човека в национален мащаб, а екипът доброволци, живеещи в 6 различни града, получава номинация за Национална доброволческа инициатива на 2019 година.

Предстои да бъде развита мрежата на събитията и в градовете Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана, както и да бъде издаден наръчник „Как да организирам „Тя в… моя град“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here