Рисунки на плевенски деца претендират за награди от Международния конкурс „Животът на един щъркел“

0
2598
Марина Кацарска

Творбата „Благословени щъркели“ на 9-годишната Марина Кацарска претендира за награда от Международния конкурс за детска рисунка „Животът на един щъркел“, който се организира от ОУ „Гео Милев” с. Белозем, детско списание „Щъркел“, Община Раковски, Католическа църква „Свети Франциск от Асизи” и Федерациятана природозащитни сдружения „Зелени Балкани“.

Марина от две години се обучава в Артшкола „Колорит” в Плевен и развива своя талант под ръководството на артпедагога Майя Ананиева. Вече е носител на десетки награди от международни и национални конкурси. В коллекцията й е и най-високото отличие „Звезден художник” от Международния конкурс за акварелна детска рисунка „Picasso2019”, който се провежда в Индия. Има брат близнак Никола Кацарски, който също рисува в Школата и има сериозни постижения.

В същия конкурс участва и 9-годишният Борис Кръстев с рисунката си „Щъркел в реката“. Той твори вече трета година в Артшкола „Колорит“ и е носител на много международни и национални отличия. Обича да спортува, има малка сестричка Ания на 3 години, която много обича. Грижи се за 2 котки – неговите домашни любимци.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here