Художникът Страхил Найденов дари свои творби за благотворителен търг в подкрепа на медиците от УМБАЛ „Д-р Георги Странски“

0
1538
Страхил Найденов
"Непознато око", автор: Страхил Найденов

Художникът Страхил Найденов дари свои творби за участие в благотворителен търг в подкрепа на медиците от УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в борбата с COVID-19. Инициативата има за цел да осигури средства в помощ на екипите, които са на първа линия в противодействие на коронавируса, и се организира от дамския Лайънс клуб „Огледало“.    

Страхил Найденов

„С огромна радост бързаме да ви споделим за поредния дарител, поредния човек с голямо сърце, за твореца Страхил Найденов! В дни, като днешните, в които на изпитание са подложени всичките ни критерии за добро и лошо, един художник ни припомни, че изкуството и хуманността са вечни!“, коментират благородния жест от организацията.

Страхил Найденов е роден на 2 септември 1973 г. в Плевен. Работи в областта на мозайката, 3D мозайката и скулптурната мозайка – директна техника. Експериментира с видове база, тип и структура на използваните материали, размер и подредба на тесерите. В своята работа използва естествени камъни, минерали и керамика. Член е на Съюза на българските художници, на Международната асоциация за пластични изкуства АИАП/ЮНЕСКО/, на Дружеството на плевенските художници.

Има над 20 самостоятелни изложби и над 50 участия в общи изложби в страната и чужбина. Носител е на множество отличия, сред които номинация за награда „Свети Пимен Зограф“ от Есенния салон на плевенските художници (Плевен, 31.10.2018 г.), награда за финалист от Международното биeнале Art Olympia 2017 (17–25 .06.2017) Токио, Япония.

Негови мозайки са притежание на галерии и частни лица в България, Франция, Италия, САЩ, Япония и др.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here