И плевенски лекари се включиха с дарения в благотворителния търг на CredoWeb и Проекта #ЗаДоброто срещу COVID-19 в България

0
513
търг

И плевенски лекари се включиха с дарения в благотворителния търг #ЗаДоброто срещу COVID-19 в България. Доц. Добромир Димитров, хирург, и съпругата му д-р Славина Михайлова, общопрактикуващ лекар, участват с две картини масло – „Старо Стефаново, Ловешко“ и „Старата къща“, а д-р Виолета Рилчева е дарила стихосбирката „Спасение“ на големия български поет Константин Павлов с илюстрации на световноизвестния художник Светлин Русев.

„Старата къща“

„Дарените предмети в търга са от лекари за лекари и те на се просто предмети, а имат изключително висока емоционална стойност за техните притежатели. Заредени са с много любов и добрина, а някои от тях са семейни реликви. За нас тази добрина е чест да бъде част от кампанията ни“, комементират организаторите от CredoWeb.bg и Проект #ЗаДоброто.

Търгът се провежда във фейсбук групата #ЗаДоброто срещу COVID-19 в България от 30 март до 1 април. Всеки предмет се публикува в отделен пост, а наддаването ще бъде в коментар под снимката. Минималната стъпка за наддаване е 10 лева. „Преди няколко месеца знакови български лекари, участници в събитието на CredoWeb „Лекарят, който ме вдъхноява“, заявиха волята си да подкрепят нуждаещи се техни колеги. Така възникна идеята „Лекари подкрепя лекари“, която днес се споделя от много организации, институции, сдружения.

къща
„Старо Стефаново, Ловешко“

Лекарите, които ни вдъхновяват в този тежък момент, са медиците на първа линия – лекари, фармацевти, сестри, лаборанти, санитари, доброволци, екипи за спешна помощ. Те имат спешна необходимост от маски, ръкавици, защитни облекла, респиратори, за да останат здрави и да продължат да се грижат за нас.

В желанието си да ги подпомогнем обединихме усилия с кампанията #ЗаДоброто, която набира дарения за най-спешните нужди на медицинската общност“, поясняват още от CredoWeb.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here