Улица на занаятите отваря за празника на Плевен в центъра на града

0
467
Военен клуб

Дни преди празничния за Плевен 15 май в центъра на града ще отвори врати изложение „Улица на занаятите“. Предложението за одобряване на схема за разполагане на шатрите в централна градска част влезе като извънредна точна на вчерашното заседание на Общинския съвет и получи единодушната подкрепа на общинските съветници.

Инициативата за изложението е на Регионалната занаятчийска камара и СНЦ „Българско е“. В заявлението, внесено до Общината, се посочва, че желаят да организират занаятчийско изложение в центъра на Плевен под надслов „Българско е!!! – традиции и обичаи“. Предложението включва разполагане на 10 шатри и щандове в отсечката от Военния клуб до читалище „Съгласие 1869“ в дните от 12 до 15 май. Изрично се посочва, че организацията на събитието ще бъде съобразена с изискванията на действащите противоепидемични мерки.

Експертният съвет по устройство на територията при Община Плевен е разгледал предложението и е приел схемата за разполагане на преместваемите съоръжения в централната градска част. Предложението получи одобрението вчера и на Общинския съвет. Така плевенчани и гостите на града ще имат възможност отново да се срещнат с автентични занаяти и да закупят ръчно изработени български продукти, дело на дипломирани майстори-занаятчии.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here