Ученици от СУ “Стоян Заимов” – Плевен се класираха за участие в Международен космически лагер в Турция

0
425
СУ

Кметът на Община Плевен Георг Спартански се срещна с шестима ученици от VІ и VІІІ клас от СУ „Ст. Заимов”, които са класирани като отбор за участие в Международен космически лагер в град Измир, Турция, през месец август 2022 г. Младежите участват в обявения от Space Camp Turkey конкурс за написване на есета на различни теми, свързани с Космоса и провокиращи въображение и нестандартно мислене.

Със своята творба осмокласникът Кристиян Райчев (VIII а клас, профил “Софтуерни и хардуерни науки”) печели не само класиране за себе си, но и за останалите от отбора, на които се полага и частична стипендия: Далия Радоловска – VIII а клас, профил “Софтуерни и хардуерни науки”, Иво Христов – VIII а клас, профил “Софтуерни и хардуерни науки”, Пламен Кесарски – VIII б клас, профил “Природни науки”, Теодор Андреев – VI клас, и Алисия Симеонова – VI клас.

Учениците от СУ “Стоян Заимов” са единствените от област Плевен, участвали и класирани в конкурса като екип. Учителите, които ги мотивират за участието им, са по природни науки – Зорка Ненчева, Катя Трифонова, Поля Николова, и по литература – Валерия Андреева, Галя Парушева. Space Camp Turkey е учебно-тренировъчен център за ученици, посветен на космическите науки и изследвания. Той е създаден по модела на NASA Space Camp в Алабама.

Георг Спартански поздрави учениците с успеха, който е гордост за Плевен, и им пожела да се стремят към нови знания, да бъдат все така креативни, да следват амбициите и мечтите си. Специален подарък за него беше ваза, гравирана лично от участничка в конкурса.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here