Ученици от НУИ “Панайот Пипков” се върнаха с престижни отличия от Международния конкурс „Орфееви таланти“

0
624
Владимир Величков и учениците му
Д-р Владимир Величков (вляво) с наградените ученици и Румен Тодоров, директор на НУИ "П. Пипков" - Плевен.

Ученици от Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” – Плевен, се върнаха с престижни отличия от Международния конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство „Орфееви таланти“, който се състоя на 3 и 4 февруари в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” в Пловдив.

Младите таланти от класа по кавал на д-р Владимир Величков демонстрираха впечатляващи качества, за което журито с председател проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак ги отличи подобаващо.

При сериозна конкуренция на участници от цялата страна Преслав Стефанов (7 клас) и Ник Цветанов (12 клас) спечелиха „Златна лира на Орфей“ в направление Камерна музика, а Георги Дамянов (6 клас) и Матей Караджинов (7 клас) са отличени със „Сребърна лира на Орфей“ в същото направление.

При индивидуалните изпълните Преслав Стефанов (7 клас, трета възрастова група) спечели „Златна лира на Орфей“, а Йордан Цвятков (8 клас, четвърта възрастова група) и Ник Цветанов (12 клас, пета възрастова група) са със „Сребърна лира на Орфей“.

Много достойно се представиха и възпитаниците от класа по гъдулка на Борислав Иванов. Антония Гръкова (10 клас) спечели „Златна лира“ на Орфей в четвърта възрастова група, Славян Мацев (8 клас) е с „Бронзова лира на Орфей“ в трета възрастова група, а Маргарита Караиванова (5 клас), Мартин Николов (5 клас) и Симеон Недялков (6 клас) са с поощрителни награди.

Младите таланти подариха статуетките си за стената на славата в НУИ “Панайот Пипков” – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here