Ученици от ДФСГ “Интелект“ създадоха авторска песен с посланието да бъдем позитивни и да оценяваме колко прекрасен е животът  

0
89
ДФСГ "Интелект"

Ученици от Държавната финансово-стопанска гимназия “Интелект“ в Плевен създадоха авторската песен “Слънчево утро” с посланието да бъдем позитивни и да оценяваме колко прекрасен е животът.   

“Казват, че денят се определя от сутринта. Ако е така, то значи трябва да се събуждаме с усмивка и само с хубави мисли, за да може денят ни да продължи така. Животът е нещо прекрасно и не бива да позволяваме някой или нещо да ни отчайва. Така че независимо какво е било вчера, днес е нов ден и ако го посрещнем с усмивка, ако вярваме, че ще е по-добър, то той наистина ще е такъв”, споделят авторите на песента.

Именно тези виждания вдъхновяват Виктория Стоянова – 11 „в“ клас, Томас Николов – 10 „в“, Пламена Микова – 10 „г“, Виктория Фотева – 11 „а“, и Даная Гетова – 11 „в“ да композират музиката и да напишат текста на „Слънчево утро“. Младежите са част от Клуб творческа работилница “Интелект“ с ръководител Милен Първанов, който подкрепя изцяло идеята. Песента “Слънчево утро“ е представена за пръв път на Новогодишния концерт в гимназията, а след това е записана в професионално студио. Вече е заснет и видеоклип към нея.

Песента изпраща посланието да имаме позитивно отношение към света и да осъзнаваме уникалността на всичко около нас, както и своето истински място в живота. 

Може да чуете песента тук: https://www.youtube.com/watch?v=uBuKxqNP1ek

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here