Ученички от НУИ “П. Пипков” очароваха с изпълненията си президента Радев и участниците в галавечер на тема “Култура и развито общество”

0
131
Ралица Хайдърска (вляво) и Катерина Вачкова
Ралица Хайдърска (вляво) и Катерина Вачкова, снимка: Николай Дойчинов

Ралица Хайдърска (11 клас) и Катерина Вачкова (9 клас) от НУИ “П. Пипков” – Плевен, очароваха с музикалните си изпълнения си президента на Република България Румен Радев и участниците в галавечерта “Хоризонти 2024” на тема “Култура и развито общество”. Специален гост беше и португалският писател Жозе Родригеш душ Сантуш, който също така е журналист, водещ на централни телевизионни новини, военен репортер и университетски преподавател. 

Форумът се организира от списание “Мениджър” и беше открит от Александра Мирчева – председател на Съвета на директорите на „ВМ Финанс Груп“ и издател на списанието. Мирчева обяви, че „Мениджър Медия Груп“ е поел инициативата да започне работа за промяна на Закона за меценатството, като за начало бъдат обединени всички организации, които са работили до момента по темата и са постигнали някакъв резултат. 

Събитието беше съпътствано от чудесната изява на талантливите плевенски момичета, носителки на множество награди от конкурси. Те дадоха тон на разговора за връзката между култура и развитото общество с музикалните си интерпретации на La Llorona (Angela Aguilar) и Don’t you remember (Adele). Преподавател на Катерина Вачкова – китара, и Ралица Хайдърска – народно пеене и китара, са Николай Михайлов и Силвия Хайдърска.

“Огромни благодарности за персоналната покана, за отношението, за безупречната организация! За нас бе чест да представим достойно и името на НУИ “Панайот Пипков” – Плевен като отговорна институция за създаване и съхранение на българската култура”, коментира по повод участието на младите музикални таланти в събитието Николай Михайлов.

Снимки: Списание „Мениджър“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here