Децата в Плевен посрещат 1 юни с ателиета на открито, концерти, спортни и занимателни игри (Програма)

0
115
деца - 1 юни
Снимка: Pixabay

Множество празнични прояви ще зарадват плевенските деца в един от най-хубавите дни – 1 юни, Деня на детето. Ще се състоят занимателни ателиета на открито в Градската градина, спортни игри с любими анимационни герои, празнични концерти с песни и танци от деца за деца, безплатно посещение в зоопарка за най-малките, артработилница „Рисувай мечти“ и Семеен глинен конкурс.

Програма:

10.00 ч. – 12.00 ч. – Детски празник в Градската градина (пред Центъра за работа с деца) 

В обособени кътове децата ще имат възможност да се забавляват, като разгърнат своето въображение, рисувайки и моделирайки на тема „Рисувай мечти“. Община Плевен осигурява необходимите материали (картон, цветни моливи, пастели и моделин), както и всичко необходимо за доброто настроени на малчуганите. Рисунките ще бъдат подредени в импровизирана изложба и ще образуват своеобразно детско послание в празничния ден.

Децата, обичащи спорта, ще могат да се включат в щафетни игри, волейбол на открито, футбол на малки вратички и др. Игрите ще се провеждат под ръководството на преподавателите от Ученическата спортна школа, като необходимите материали и пособия ще бъдат осигурени от спортната школа.

Всички деца ще получат балони и лакомства. За празничното настроение ще се погрижат аниматор и любим анимационен герой.

11.00 ч. – Семеен глинен конкурс (пред Центъра за работа с деца)

Организатори на конкурса са Центърът за работа с деца и Школата по керамика. Участниците ще бъдат разпределени в отбори, включващи дете и родител. По време на артзаниманието ще бъдат изработени съдове/саксия от глина или фигура на животно. Времето за изпълнение на задачите ще е 30 минути.

9.30 ч. – Баскетболен фестивал в зала „Балканстрой“

Баскетболният фестивал ще бъде с участието на деца до 11-годишна възраст. Отборите, заявили участие, са от Плевен, Свищов, Троян и Горна Оряховица.

Организатор на фестивала е Община Плевен съвместно с Ученическа спортна школа и Баскетболен клуб „Спартак“.

10.00 ч. – Приятелски турнир по хандбал за деца до 14 г. за Купа „Плевен“ ясто – залата на Ученическа спортна школа)

В турнира ще участват отборите на ХК „Т&С Шугар” – гр. Плевен, ХК „Ловеч 98”, ХК „Раховец” – гр. Горна Оряховица и ХК „Левски” – гр. Левски. Събитието е част и от Спортния календар на Община Плевен за 2024 г.

15.00 ч. – Състезание по колоездене за деца (място – на пл. „Възраждане“)

Надпреварата се организира в партньорство с DECATLON. Ще се включат деца до 10-годишна възраст, които ще бъдат разпределени в 4 възрастови категории с трасе от 500 м. Според възрастта, всяка категория ще трябва да измине различно разстояние:

2-4 г. – половин обиколка (250 м);

5-6 г. – една обиколка (500 м);

7-8 г. – две обиколки (1000 м);

9-10 г. –  три обиколки (1500 м).

Според броя на децата от една възрастова група, може да има няколко старта с цел безопасност по време на състезанието. Победителите в отделните от всички стартове ще се състезават на дуел за приза Победител в категорията.

Важно: Момичета и момчета ще стартират отделно. Финалистите във всяка категория ще получат награди за първо, второ и трето място, като допълнително всички регистрирани ще участват в томбола с подаръци. Участието е напълно безплатно, като е необходимо единствено да се направи регистрация на:

https://activities.decathlon.bg/bg-BG/sport-activities/details/609563

Зоопарк „Кайлъка“ – свободен вход за деца

В празничния 1 юни зоопарк „Кайлъка“ отваря широко вратите си за малките посетители – за всички деца на възраст до 18 години през целия ден входът ще е свободен. Цената на един билет за възрастен в празничния ден ще бъде 2 лв. За най-малките на 1 юни ще има и изненади, подготвени от стопаните на зоопарка.

17.00 ч. – Детски празник „Тик Ток Ландия“ (в Летен театър в парк „Кайлъка“)

Празникът ще бъде под наслов „Пеем от сърце за зоопарк – Плевен“ с участието на любими анимационни герои. Спектакълът се организира със съдействието на Община Плевен, има и благотворителна кауза – част от средствата от продажбата на билети ще бъде дарена за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Така всеки посетител ще може да даде своя принос за превръщане на зоопарка в по-хубаво и приветливо място.

Малките зрители на „Тик Ток Ландия“ ще се забавляват заедно със своите любими анимационни герои Мики и Мини, Мечо Пух, Том и Джери, Бъни и много др. В песните и танците ще се включат телевизионният водещ Владислав Славов и балет “Веда джуниър”. Билетите са на цена 10 лева и могат да се купят каса Артсъбития на пл. „Свобода“ №19, в Търговски център „България“ и на място преди събитието.

19, 30 ч. – Детски празник с читалище „Съгласие 1869“ (пред централния вход на НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен)

Първоюнският музикален празник ще е с участието на Вокална група „Арлекино“ с главен художествен ръководител Виолета Боянова и солисти. Специално участие ше имат анимационните и приказни герои Пес Патрул, Соник, Калинката и Черния котарак.

11.00 ч. – Театър за деца „Франклин“ от Полет Боржоа (в ДКТ „Иван Радоев“) 

Режисьор е Дориана Гълъбова. Участват актьорите Георги Енчев/Николай Стойчев, Дориана Гълъбова, Елица Анева, Марияна Петрова.  

10 ч. – Детски празник със “Стълбичка”

Весел празник за децата на Плевен организира на 1 юни Центърът за ранно детско развитие „Стълбичка“. Събитието започва в 10 часа пред МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ (бул. „Ген. Скобелев“ 20). Малчуганите ще участват в организирани игри, водени от аниматор. Любителите на изобразителното изкуство ще могат да създадат красиви творби, като най-добрите от тях ще бъдат включени в специална изложба в Къщата на художниците в Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here