Творци споделят изкуство: Певицата Христина Христова изпълнява „Лале ли си, зюмбюл ли си“

0
1347

Певицата Христина Христова, която стана особено популярна заради участието си в телевизионния формат „Гласът на България“, отправя специален поздрав към своите съграждани от Плевен с обичаната народна песен „Лале ли си, зюмбюл ли си“. С това акапелно изпълнение чаровната и талантлива плевенчанка се включва в рубриката „Творци споделят изкуство“ на Сдружение „Духът на Плевен“, която обеди творческите заряди на хора на изкуството в мощна позитивна вълна. „Желая на всички да бъдат здрави, щастливи и търпеливи към ситуацията, която се създаде заради вируса. Надявам се, че много скоро ще можем да се върнем към нормалния си начин на живот, за да гребем от него с пълни шепи“, споделя във видеообръщението си възпитаничката на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен със специалност народно пеене.  

Тя е израснала в музикално семейство. Баща й, Веселин Христов, е гъдулар и майстор на струнни народни инструменти. Бил е част от оркестъра на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ и е преподавал гъдулка в читалища в Пловдив, Карлово и Плевен. Негови инструменти използват почти всички професионални народни оркестри в страната, както и много имените музиканти.

Христина Христова

Майката на Христина – Радка Христова, е талантлива народна певица. Работила е като преподавател в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен, но, за съжаление, житейският й път приключва рано. Тогава Христина е едва на 11 години и това е изключително труден момент за семейството. След завършване на средното си образование тя продължава музикалното си развитие в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Има дъщеря, която тази година ще навърши 3 години.

Христина мечтае за голямата сцена и вярва, че участието й в „Гласът на България“ може да е трамплин към нея. Чуйте изпълнението й на обичаната народна песен „Лале ли си, зюмбюл ли си“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here