Троянската ХГ „Серякова къща” представя експозицията „Сбиротак на един лутаняк” на плевенския художник Константин Бурдиняшки

0
413
Константин Бурдиняшки

Троянската художествена галерия „Серякова къща” представя плевенския художник Константин Бурдиняшки с експозицията му „Сбиротак на един лутаняк”. Интересният автор ще сподели с публиката своите над 40-годишни експерименти и творчески лутания в различни стилове на изкуството. Подбрани са работи от различни цикли, арт инсталации, колажи, акварели, както и трансформиращи се картини. Засегнати са политически теми и такива, касаещи опазването на природата, любовта и др.

Заради противоепидемичните мерки, официално откриване на изложбата в залите на галерията няма да има. Представяне на автора и експозицията може да бъде видяно днес, 14 януари, от 17,30 часа в страницата на художествена галерия „Серякова къща” във Фейсбук, на монитор в залите на артпространството и на неговия уебсайт.

Биографични щрихи за Константин Бурдиняшки

Роден е в Плевен. Завършва Средно специално художествено училище за приложни изкуства в Троян през 1982 г. със специалност „Керамика“. Твори в областа на живописта, колажа и други нестандартни форми.

Сред избраните му самостоятелни изложби са тези в Общинската художествена галерия „Христо Бояджиев“ в Плевен (2010 г.) и в Историческия музей в град Кнежа (2012 г.).

Участва в Биеналето на малките форми в Плевен (2006; 2010 г.), в изложбата „Послания“ на представителството на СБХ в Плевен (2011; 2012 г.), в изложба за наградите на „Алианц“ – България (2011 г.), в Обща художествена изложба „Салон – 2011 г.“ в София (2011 г.) и в много други. Негови произведения се намират в Община Кнежа, както и в много частни колекции у нас и в чужбина.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here