Тринадесет деца от Артшкола „Колорит“ са финалисти на Международния конкурс „Тъпан бие, хоро се вие“ 2022 в Монтана

0
656
Колорит

Тринадесет малки художници от Артшкола „Колорит“ са финалисти на Международния конкурс „Тъпан бие, хоро се вие“ в Монтана 2022, посветен на Дико Илиев. Тази година темата, по която рисуват децата от различни страни и континенти, е „Музикалните инструменти“. Първият етап на конкурса беше онлайн, като класираните от журито рисунки за финала на деца от 19 държави ще бъдат изпратени за живо участие в Международната изложба, където ще бъдат излъчени победителите и ще им бъдат присъдени престижни отличия.

Финалисти от Артшкола „Колорит“ са Александър Петров – 8 г., Веселина Кунова – 10 г., Елена Йончева – 6 г., Елица Кръстева – 10 г., Елмира Маринова – 9 г., Емил Любенов – 9 г., Емма Петрова – 7 г., Мартина Петрова – 7 г., Никол Апостолова – 6 г., Пламена Краева – 6 г., Радослав Гарев – 9 г., София ван Дайк – 6 г., и Теодора Генова – 10 г.

„Темата тази година е много интересна и дава изключителни възможности за творчески интерпретации. Самата аз бях много вдъхновена и това премина като артистична вълна в моите ученици. Така се родиха прекрасни живописни творби, наситени с много въображение, колорит и емоция.  Резултатът е изключителен, признанието – също. Това носи ново свежо вдъхновение!“, споделя Майя Ананиева – ръководител на Артшкола „Колорит“ – Плевен.

Признание за постиженията на плевенските деца и тяхната ръководителка са и думите на директорката на международния форум Нели Василева, която публикува в социалните мрежи: „25% от българските деца, които са сред победителите в първия етап на конкурса “Тъпан бие, хоро се вие“ – Монтана 2022, са Ваши възпитаници, г-жо Ананиева! Журито НЕ получава формулярите за участие, а само дигиталните снимки на детските рисунки с името и възрастта на автора. Това е гаранция за обективност при оценяването. А резултатите от класирането са резултат от Вашия професионализъм. Адмирации!“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here