Блестящата българска поппевица Маргарита Хранова ще проведе майсторски клас в НУИ “Панайот Пипков” в Плевен

0
972
Маргарита Хранова
Маргарита Хранова - кадър от видеоклипа към баладата "Ти ела", чиято премиера ще е на 15 април 2022 г.

Блестящата българска поппевица Маргарита Хранова ще проведе майсторски клас в НУИ “Панайот Пипков” в Плевен. Събитието е в подкрепа на младите таланти от класовете по поп и джаз пеене на Милен Македонски и Доротея Люцканова и ще се състои на 10-ти май 2022 г., от 14 до 16 часа, в концертната зала “Божко Шойков”. Творческата работилница на изявената българска певица с дългогодишна успешна кариера ще е достъпна и за публика. Емоционалният и наситен ден ще приключи с концерт от 19,30 часа, в който ще се изявят участниците в майсторския клас, а комплимент към тях и всички зрители ще са изпълненията и на самата Маргарита Хранова.

Идеята за майсторския клас на голямата българска поп певица е на Милен Македонски  изявен български музикант, композитор, певец, аранжор и текстописец, който от началото на учебната 2021/2022 г., след 20 години, се върна отново като преподавател по поп и джаз пеене в НУИ “Панайот Пипков” в родния му Плевен. Популярно име в музикалните среди, той се радва на дългогодишна вдъхновяваща творческа работа с Маргарита Хранова. Двамата имат издаден албум – “Копнеж“, с негови песни, които тя изпълнява.  

Маргарита Хранова и Милен Македонски, 2015 г.

Премиерата на най-новата рожба на творческия тандем ще се състои на 15 април 2022 г., петък, в предаването “Тази сутрин” на bTV. Баладата “Ти ела” е по текст на журналиста, писател и поет Костадин Филипов и музика и аранжимент на Милен Македонски. Ценителите ще се насладят още на китарите на Бисер Иванов, а в красивия и въздействащ видеоклип към парчето ще видят и ефирното участие на шампионите по спортни танци Калина Джамбазка и Братан Братанов. Песента е създадена като специален подарък за 70-годишния юбилей на голямата българска певица Маргарита Хранова, който тя отпразнува на 20 декември 2021 г.        

Майсторският клас в Плевен с блестящата българска певица ще е първата от поредица вълнуващи срещи с изявени млади и доказани във времето имена на българската попсцена, с които Македонски работи във времето. Той има амбицията да е двигател на множество интересни и полезни творчески занимания, които ще допринесат за прекрасната подготовка на неговите възпитаници в НУИ “Панайот Пипков”. Добавя, че винаги е на разположение за консултации и подготовка на всички деца, които биха искали да кандидатстват за прием в неговия клас. Може да бъде открит в училището, където има часове всяка седмица, от понеделник до четвъртък. “Идеята на предстоящите майсторски класове и срещите с изявени творци е да обогатят децата, да ги мотивират и да им помогнат за тяхното развитие. Всеки желаещ също ще може да се присъедини към тези “Срещи на вдъхновителите”, обобщава той.    

Маргарита Хранова и Милен Македонски – промоция на албума им „Копнеж“, 2017 г.

Над 300 талантливи деца са завършили Класа му по вокално-естрадно сценично изкуство, който той води в периода 1998-2001 г. в Плевен. В творческия си път утвърденият български композитор работи и с други изявени изпълнители, между които са Ваня Костова и Орлин Горанов. Работи с почти всички млади и известни вече български певци в пиано баровете в София и е помогнал на много от тях за успешното им професионално развитие. Кариерата на младата поппевица Нора Караиванова стартира с негови песни, а Стефан Илчев се учи да пее попмузика при него – Милен Македонски пише и първите му авторски песни: „Близо до мен“ „Това море и този бряг“, „Бялата лодка“. “Талантливите хора имат нужда от подкрепа – на нас никой не ни е помагал и ние е трябвало сами да се справяме стъпка по стъпка, затова знам колко е трудно и искам да помагам максимално”, споделя Милен Македонски.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here