Три са одобрените за съфинансиране проекти по Раздел ІІІ от Културния календар на Община Плевен

0
396
Регионален исторически музей - Плевен

Три от общо пет проектни предложения бяха одобрени от Комисията за съфинансиране на проекти по Раздел ІІІ от Културния календар на Община Плевен, информират от местната администрация. Финансова подкрепа ще получат Песенно–танцовият спектакъл „Който учи, ще сполучи” на НЧ „Съгласие 1869” – Плевен (426 точки), „Историческият път на българите католици, част от Никополската епархия” на Регионалния историческия музей – Плевен, (421 точки) и Танцовият спектакъл „Танци от мегдана до отвъд Океана” на Сдружение „ОПАС” (388 точки).

Некласирани от комисията са представените проекти Фестивал „Традицията среща бъдещето” на НЧ „Просвета – 1923” – с. Ясен (170 точки) и „Оръжието на българите през вековете” на НЧ „Развитие – 1998”- Плевен (136 точки).  

Комисията за разглеждане и класиране на предложения съгласно Правилника за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства за съфинансиране на културни проекти на територията на Община Плевен се председателства от заместник-кмета на Община Плевен Стефан Милев. Първото й заседание за годината се състоя на 16 юли.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here